Over ons

Hoe het allemaal begon...

Demeulemeester gebroeders BVBA werd in 1963 opgericht door vier broers. Het bedrijf vond zijn oorspronkelijke roots in Kuurne waar ze een hangar en werkplaats hadden. Samen met hun moeder werkte het hechte gezin elke dag samen.

Het begon allemaal met een tweedehands Volvo vrachtwagen. Helaas was dit voor ons werk niet de meest ideale oplossing en na enkele weken verkochten ze die weer. Na dit voorval besloot het gezin om een nieuwe vrachtwagen aan te kopen, ditmaal een Daf-truck.

De aankoop van de nieuwe vrachtwagen bleek een schot in de roos te zijn, ze voelden zich heel comfortabel bij het merk en ze waren tevreden van de uitstekende service. Al snel volgden er nog aankopen van andere trekkers. We zijn nu 55 jaar later en nog steeds wordt met dit merk gereden, er werd nooit nog met een andere truck gereden.

De eerste vrachten die werden uitgevoerd was het vervoeren van vlas op open opleggers. Deze opleggers huurden ze bij een collega-transporteur. Al snel merkte ze ook hier enkele problemen op. Daarom vonden ze er niets beter op om hun eigen opleggers te ontwerpen. Zo gezegd, zo gedaan, ze zetten zich aan de tekentafel en ontworpen een eigen oplegger die zo bij een gespecialiseerde firma lieten maken.

Door de sterke groei week men uit tot in Frankrijk voor het doen van transport. Maar daar stopte het niet, niet veel later begon men ook op Spanje en Portugal te rijden. Toen was men soms weken van huis. Helaas door de opkomende concurrentie uit lageloonlanden is dit vandaag niet meer mogelijk, tot grote spijt van menig chauffeurs.

Na enkele jaren van transporteren groeide het bedrijf uit tot één van de grootste internationale transportfirma’s uit Kortrijk en omstreken. Op het hoogtepunt reed men met 20 chauffeurs, werkte er één bediende fulltime in de burelen en was er elke dag één garagist bezig met sleutelen aan de machines.

Na enkele jaren besloten wij om wat kleiner te gaan en hebben wij beslist om af te slanken naar een bedrijf met vijf vrachtwagens. We werken met vijf eigen vrachtwagens en 20 opleggers. De bediende is elke voormiddag tot uw dienst voor vragen of andere zaken.

Voor het onderhoud doen wij steeds beroep op DAF trucks Harelbeke. Hier hebben wij een heel goeie band mee.